Om oss

Om oss

Sjøakademiet er en maritim kompetansebedrift. 

Vårt formål er å gi deg tilgang på kunnskapen, utstyret og tjenestene du trenger for et langt og trygt båtliv. 

Nils Sebastian von der Fehr

CEO

Nils Sebastian er daglig leder i Sjøakademiet. I tillegg står Nils for produksjon av kurs og alt visuelt innhold. Han har hovedansvaret for UNG-prosjektet og styrer våre kanaler i sosiale medier.

Nils Sebastian startet sin karriere som sjømann i en A-jolle på Hurdalsjøen i Akershus. Siden da har interessen for sjø og båtliv bare gått en vei. 

Nils Sebastian er utdannet fra Handelshøyskolen BI og driver produksjonsselskapet FehrFilm.

Harald Durban

CEO Expoboats

Harald er daglig leder i Expoboats. Han er en løsningsorientert og engasjert lagspiller som gjør alt for at du skal være en fornøyd båteier. 

Harald har bred maritim bakgrunn. Han er tidligere navigasjonsoffiser på minesveiper i Alta-klassen og har 16 år som Flåtesjef i Sjøheimevernet. I tillegg har han drevet en båtfabrikk og hatt hyre som skipper på en rekke større og mindre private seilfartøy. 

Harald er utdannet ved Solent University i Southampton og har de siste 13 årene jobbet som skipsmegler. 

Christian Løken

Chairman | Visionary

Christian elsker å tenke fremover og har alltid mange baller i luften. Alle hans prosjekter relaterer seg til seiling, sjø og sikkerhet, så at havet er viktig for Christian er det liten tvil om.

Christian elsker båtliv og har syv års erfaring som profesjonell seiler med erfaring fra North Sails, Team Fram, Team Nokia Academy, Ericsson Racing Team, Volvo Ocean Race 2005-2006 og en rekke nasjonale og internasjonale regattaer.

Christian er også å se som vaktkaptein i “Over Atlanteren” på TVNorge og Discovery+.

Christian er tidligere fallskjermjeger og er utdannet kaospilot fra Kaospilotskolen i Århus.

Andreas Myklebust

CFO | CTO

Andreas har ansvaret for økonomi, i tillegg til det tekniske ansvaret for våre digitale flater.

Han er stadig vekk å se på regattabanen, men sier aldri nei til en tur på vannet. Andreas er glad i friluftsliv i alle former og mener at sjøen er den beste måten å oppleve naturen på.

Andreas er utdannet fra Handelshøyskolen BI og Noroff, og har tre år i Sjøforsvaret bak seg.

Brage Løken

Administrasjon og support

Brage er vårt nyeste tilskudd og sørger for at du får svar på det du lurer på.

Brage er sjømann fra barnsben og har tilbragt utallige timer på sjøen. Han har allerede egen seilbåt og en dragning mot sjøen vi verken vil eller kan stoppe.   

Brage studerer Biomarin innovasjon på NTNU Ålesund. 

 

Kulturnatt Elvelangs, Bærum Kommune, høst 2022

Promovideo, Sjøknappen Sommerkonkurranse, sommer 2022

Veiledninger

Bli inspirert! 

Aktiviteter

Hvorfor går en seilbåt fremover? Hva sier Arkimedes lov om oppdrift? Hvordan kan vi måle vindens hastighet? Alt dette og mye mer kan du lære gjennom lek. 

Ønsker du en aktivitetsdag med STEAM for gruppe, lag, skoleklasse eller din bedrift? Ta kontakt for en uforpliktende prat. 

Sjøakademiet UNG

Sjøakademiet UNG er en organisasjonsenhet som fremmer kunnskap og gode holdninger hos unge båtførere. Vi tilbyr kurs skreddersydd for båtførere i alderen 6 – 14 år, og til foreldre med barn i samme alder. Våre digitale kurs kombinerer lek og læring med teknologi. Levende illustrasjoner, animasjoner og film bidrar til økt læringutbytte. Vi jobber for at tilegning av kompetanse skal være drevet av egen vilje til læring.

Les mer om våre UNG-kurs her. (båtførerprøven.no/kategori-ung)

Sjøknappen

Sjøknappen skal bidra til økt aktivitet og deltakelse blant de unge som bruker sjøen. Enten det er alene, med venner eller sammen med familien. Sjøknappen kjenner ingen aldersgrenser og har som mål å skape et kunnskapsrikt og trygt miljø på sjøen.

Les mer om Sjøknappen her. (sjøknappen.no eller båtførerprøven.no/sjoknappen)